Waarom een website?

Er zijn nog mensen die zich afvragen of hun bedrijf wel een website nodig heeft. Of zij zeggen: wij hebben een zaak, maar deze is niet winstgevend. Waarom zouden wij een website moeten hebben? Absoluut! Men kan makkelijk 15 redenen bedenken waarom een website nodig is:

 1. Promoot uw producten
  Een website staat u toe om uw producten voor een iedereen te demonstreren. U kunt de voordelen verklaren, het vergelijken met andere producten, of testimonials van gelukkige klanten tonen die reeds het product kochten.
 2. Promoot uw diensten
  Het is moeilijk om diensten in een winkel te demonstreren. Een website stelt u in staat om uw diensten te introduceren, de professionals aan het woord te laten die deze diensten verrichten en te laten zien hoe verscheidene diensten elkaar kunnen aanvullen.
 3. Promoot uw organisatie
  Mensen kopen van mensen... Een website is een fantastisch hulpmiddel om een organisatie te promoten en vertrouwen te winnen – tenminste, als het goed gebeurt. Een goed ontwikkelde website kan het vertrouwen en geloofwaardigheid in een organisatie vergroten, en stelt men in staat om van u te kopen of u te steunen.
 4. Promoot uzelf
  Of u nu een professional bent die opdrachten zoekt of een deskundige in uw vakgebied bent, u kunt dat aan de hele wereld laten zien door het hebben van een uitvoerige website. Het gebruik van een bijbehorend e-mailadres verhoogt ook het waargenomen professionalisme; een brief van iemand van ik-de-expert.com zal zeker meer deuren openen dan een e-mail van iemand met een hotmail emailadres.
 5. Verkoop uw evenementen
  Wilt u een stapje verder gaan? Dan kunt u zelfs overwegen om kaarten voor uw evenementen via een website te verkopen; zelfs in de voorverkoop. De voordelen mogen duidelijk zijn: kortere rijen aan de kassa, minder kosten voor u. dit klinkt als een goed idee....
 6. Kosten besparen
  Door systemen te integreren en bepaalde taken te automatiseren kunt u kosten besparen. Bijvoorbeeld, door uw verkoopwebsite in uw inventaris- en boekhoudsystemen te integreren. Door netwerken te bouwen die u gebruikt om leveranciers en cliënten te verbinden. U kunt downloadbare documenten beschikbaar stellen in plaats van die per post op te sturen. De kansen en mogelijkheden zijn eindeloos.
 7. Diensten 24/7/365 aanbieden
  Dit hoeft niet van grote waarde voor u te zijn (het kan zelfs een last voor u zijn) maar voor uw klanten is het zeer machtig en belangrijk dat u 24 uur per dag 7 dagen per week en 365 dagen per jaar te benaderen bent. Internet geeft de internet surfer macht. Als u niet online bent, zult u meer en meer overgeslagen worden ten gunste van een online concurrent.
 8. Vaak Gestelde Vragen
  Het beantwoorden van de zelfde vragen keer op keer is een grote verspilling van geld en vergt veel tijd van uw werknemers. Een zorgvuldig bewerkte lijst van vaak Gestelde Vragen (FAQ´s) die op een website beschikbaar wordt gesteld, kan de stroom van herhaalde vragen verminderen zodat uw medewerkers hun tijd beter aan hun werk kunnen besteden. Uw verkoopafdeling kan dan ook meer tijd aan het daadwerkelijk verkopen besteden.
 9. Bereik een grote geografische markt
  Een website is een van de makkelijkste hulpmiddelen om uw bereik naar een groter geografisch gebied uit te breiden. Zoekt u uitbreiding van uw kleine dorp tot heel het land? Een website biedt u die mogelijkheid.
 10. Bereik een internationale markt
  Als u zich specifiek op internationale markten richt kan het hoogst efficiënt zijn om websites voor u verschillende klanten te ontwerpen. Door uw klanten van de V.S. via een .com te bedienen en uw Canadese cliënten naar een .ca door te verwijzen kunt u zich op de specifieke behoeften en de verwachtingen van verschillende klanten richten. Een website stelt u in staat om verwarring te vermijden door verschillende munten, belastingen en prijzen op verschillende websites te scheiden. U kunt zelfs websites aanbieden in verschillende talen, zoals een gespecialiseerde .nl website in het nederlands voor uw loyale klanten in Nederland.
 11. Verzoek terugkoppeling van klanten
  Een contactformulier op een website kan u van heel wat waardevolle informatie van uw klanten, prospects en andere geïnteresseerde mensen voorzien. U kunt hen zelfs ertoe overhalen om aan een online opiniepeiling deel te nemen - vooral als u zegt dat zij een prijs als beloning kunnen winnen. En als de prijs hoog genoeg is zal de gratis mond-tot-mondreclamce vanzelf beginnen.
 12. Zoekmarketing: Zorg dat u gevonden wordt!
  Op een belangrijke reclameconferentie werd onlangs gezegd dat "reclame dood is". Conventionele reclame werkt niet omdat de consumenten moeilijk te bereiken zijn. In plaats daarvan zijn zij in controle. Zij zoeken zelf op het internet. Zoek, en wordt gevonden, of u slaagt er niet in en u verliest de klant.
 13. Deel basale bedrijfsinformatie
  De mensen gebruiken het internet om vaak snelle antwoorden op basisvragen te vinden. Wat zijn uw openingstijden? Welke betalingsmogelijkheden biedt u aan? Wat is uw e-mail adres? Dit zijn de dagen van het zelf op zoek gaan naar informatie. Dus zorg voor een website als u nog niet eentje hebt en zorg ervoor dat de mensen deze in de zoekmachines en gidsen kunnen vinden.
 14. Communiceer met een wereldwijd publiek
  De wereld ligt aan uw voeten - vooral met een website. U bent in staat met de hele wereld te communiceren (zolang u allebei de zelfde taal begrijpt). Geografische spreiding of tijdzones vormen geen probleem meer met de 24/7 beschikbaarheid die een website biedt.
 15. Daag de grote jongens uit
  Vele kleine bedrijven hebben al met succes de grote bedrijven uitgedaagd. Een website kan vrij goedkoop zijn (vergeleken met het runnen van een fysieke winkel), en met juiste gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid kan uw website net zo goed zijn als uw grotere concurrenten, of zelfs beter!